Grevă fără precedent la Deutsche Bahn. Traficul feroviar, puternic perturbat

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 06 noiembrie 2014 42 afişări

Traficul feroviar era perturbat puternic joi dimineaţa în Germania de o grevă fără precedent a conductorilor de la Deutsche Bahn, prevăzută până luni.

Transporturile regionale şi de periferie erau cele mai perturbate, în timp ce numeroşi germani se îndreptau către locurile de muncă.

Greviştii din cadrul Sindicatului GDL (Gewerkschaft Deutscher Lokomotivführer) au extins greva joi dimineaţa, aşa cum au anunţat, la transportul de pasageri, după ce au declanşat acţiunea miercuri, în transportul de marfă.

La Berlin abia o treime dintre trenurile urbane S-Bahn circula joi la prima oră, antrenând ambuteiaje matinale mai importante decât de obicei.

Utilizatorii acestor servicii au fost avertizaţi cu privire la grevă, cea mai lungă din ultimii 20 de ani, iar cea mai mare parte era pregătită în acest sens.

În Renania de Nord-Westfalia (vest), regiunea cel mai dens populată din Germania, în zonele oraşelor Köln şi Düsseldorf traficul regional a fost afectat puternic de grevă.

În Bavaria (sud), cel puţin 50% dintre trenurile regionale au fost anulate, potrivit Deutsche Bahn. La München, al doilea cel mai important oraş din ţară, trenurile S-Bahn, foarte aglomerate la orele de vârf, circulau în regim de unul pe oră.

Sindicatul GDL a îndemnat la grevă mai întâi în transportul de marfă, începând de miercuri, la ora 14.00 GMT (16.00, ora României), extinsă după aceea la transpportul de pasageri începând de joi de la ora 1.00 GMT (3.00, ora României).

Traficul feroviar urmează să revină la normal luni, începând de la ora 3.00 GMT (5.00, oar României).

Această grevă are loc în contextul în care Germania marchează în weekend 25 de ani de la demolarea Zidului Berlinului. Aproximativ două milioane de vizitatori sunt aşteptaţi cu această ocazie în capitala germană.

În centrul conflictului de află atât revendicări privind acordarea unei creşteri de salariu şi reducerii orelor de muncă, cât şi un diferend cu privire la reprezentativitatea sindicatului, care vrea să negocieze cu Deutsche Bahn în numele altor categorii decât conductorii. Compania refuză.

Conflictul, care a izbucnit în septembrie, are o amploare neobişnuită în Germania, o ţară cunoscută pentru calitatea dialogului social. Presa şi reprezentanţi politici au criticat această grevă dură, care îngrijorează mediile economice într-un context fragil.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
GREVĂ,
DEUTSCHE BAHN
/actualitate/greva-fara-precedent-la-deutsche-bahn-traficul-feroviar-puternic-perturbat-13499707
13499707
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.