Dacia îl numeşte pe Eugen Ţirmeş în funcţia de director de matriţe: „Vrem să fim cel mai bun furnizor pentru Renault”

Autor: Razvan Muresan Postat la 05 noiembrie 2014 62 afişări

Activitatea de fabricaţie matriţe din cadrul Dacia este condusă, începând din luna octombrie 2014, de Eugen Dan Ţirmeş. Acesta l-a înlocuit pe Luc Fourichon, care a devenit director Inginerie Proces la Renault Technologie Amériques.

Dacia îl numeşte pe Eugen Ţirmeş în funcţia de director de matriţe: „Vrem să fim cel mai bun furnizor pentru Renault”

În vârstă de 49 de ani, Eugen Ţirmeş este absolvent al Universităţii Politehnica Bucureşti, Facultatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini, şi are o experienţă de 29 de ani la Dacia, cu precădere în activitatea de fabricaţie vehicule.

"În procesul construcţiei unei maşini, activitatea de matriţe este mai puţin cunoscută publicului larg. Procesul de fabricaţie a unui autovehicul începe cu transformarea tablei în piese de caroserie. Pentru a transforma tabla în aripi sau capote, sunt folosite matriţe instalate pe presele din departamentul presaj al uzinelor de vehicule. La Matriţe Dacia fabricăm matriţe pentru capote şi dubluri de capotă, uşi şi chesoane de uşi, capote spate şi dublurile aferente acestora, dar şi pavilioane. Dacia este furnizor de ştanţe şi matriţe pentru România, pentru siturile Alianţei Renault-Nissan din Europa, dar şi pentru cele ale Renault sau Nissan din America sau Asia", a declarat Eugen Ţirmeş.

Eugen Ţirmeş şi-a început activitatea profesională la Hidromecanica din Braşov, în construcţia de elemente hidro-mecanice. În anul 1991 se alătură Dacia, unde a fost responsabil pentru diverse activităţi. Cea mai mare parte a activităţii sale a petrecut-o la Uzina Vehicule Dacia,  între anii 1991 şi 2011. Aici, Ţirmeş a ocupat pe rând, poziţiile de la şef echipă mentenanţă, şef atelier Presaj, şef secţie Presaj, şef departament adjunct tehnic Presaj, şef departament adjunct Presaj, şef proiect coordonator Direcţia Progres, şef serviciu Progres şi şef departament adjunct Caroserie. În anul 2011 devine director adjunct al activităţii Matriţe din cadrul Dacia, iar trei ani mai târziu, este numit directorul acesteia.

Situat la Piteşti, Matriţe Dacia este singurul centru de proiectare şi fabricare a matriţelor din cadrul Grupului Renault. Întins pe o suprafaţă de 17.000 m2, acesta a fost complet modernizat, începând din anul 2007, cu investiţii în valoare de 25 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dacia,
automobile,
matrite
/actualitate/dacia-il-numeste-pe-eugen-tirmes-in-functia-de-director-de-matrite-vrem-sa-fim-cel-mai-bun-furnizor-pentru-renault-13494173
13494173
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.