Vodafone atacă Orange şi publică vitezele internetului mobil din România

Autor: Razvan Muresan Postat la 05 noiembrie 2014 10600 afişări

Vodafone atacă Orange şi publică vitezele internetului mobil din România

Andrea Rossini, director consumer business unit în cadrul Vodafone România, numărul doi pe piaţa locală după venituri, a furnizat, miercuri, vitezele medii înregistrate de operatorii telecom de pe piaţa locală, valabile în perioada 1-19 octombrie 2014. 

Potrivit oficialului Vodafone, britanicii asigură pentru reţelele 2G/3G şi 4G cea mai mare viteză din România.

Astfel, pentru 2G/3G, clienţii Vodafone navighează cu o viteză de 6,6 Mbps, urmaţi de cei ai Orange, cu 6,4 Mbps, şi cei al Telekom, cu 4,9 Mbps.

În reţeaua 4G, Vodafone raportează viteze medii de 48 Mbps, de 44 Mbps în cazul Orange şi de 40 Mbps pentru Telekom, se mai arată în prezentarea directorului Vodafone.

În luna septembrie, directorul comercial al Orange România, Julien Ducarroz, prezenta, într-o conferinţă de presă, vitezele internetului mobil din România înregistate de operatorii telecom de pe piaţă pentru respectiva perioadă. Compania Orange avea atunci o viteză de 21,93 Mbps, fiind urmată de Cosmote, cu 11,98 Mbps, Vodafone România, cu 11,83 Mbps şi RCS&RDS, cu 3,08 Mbps.

Datele companiilor au fost extrase din topul realizat de catre compania Ookla, lider global în testarea internetului de mare viteză, în urma tuturor testelor de viteză realizate de catre utilizatorii de internet. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vodafone,
viteze,
internet,
romania
/business-hi-tech/telecom/vodafone-ataca-orange-si-publica-vitezele-internetului-mobil-din-romania-13492889
13492889
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.