Grecia, Portugalia si Irlanda, salvate de la faliment. UE a propus un nou pachet de ajutor financiar

Postat la 21 iulie 2011 9 afişări

Guvernele din zona euro au propus un nou pachet de ajutor financiar si o reformara a fondului de ajutor al zonei euro, prin care se vizeaza reducerea poverii datoriilor asupra Greciei, Portugaliei si Irlandei, potrivit cotidianului Wall Street Journal (WSJ).

Reformarea Facilitatii Europene pentru Stabilitate Financiara va permite acestuia sa imprumute la dobanzi de numai 3,5%, potivit unui document care contine concluziile summit-ului de joi al liderilor europeni. Documentul urmeaza sa fie publicat la finalul reuniunii. Maturitatea imprumuturilor acordate de institutie va fi extinsa de la o medie de 7,5 ani la cel putin 15 ani. Institutia va obtine atributii de a recpaitaliza banci prin imprumuturi catre guvernele zonei euro, chiar si catre cele care beneficiaza de programe de ajutor financiar. Va avea si putearea de a interveni pe pietele secundare ale datoriei suverane a statelor din zopna euro, in baza unor analize a Bancii Centrale Europeane si a unanimitatii tarilor care participa la finantarea Facilitatii Europene pentru Stabilitate Financiara.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grecia-portugalia-si-irlanda-salvate-de-la-faliment-ue-a-propus-un-nou-pachet-de-ajutor-financiar-8513348
8513348
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.