Grecia ar putea fi retrogradată la statutul de piaţă emergentă

Postat la 21 iunie 2012 53 afişări

Bursa de la Atena a fost plasată sub evaluare în vederea retrogradării la statutul de piaţă emergentă de către MSCI, măsură care va marca o premieră mondială dacă se va materializa.

Indicele MSCI Greece, care include numai două companii, "nu se mai aliniază structural cu criteriile statutului de piaţă dezvoltată", se spune într-un comunicat al companiei, informează Bloomberg. MSCI, cu sediul la New York, furnizează servicii specializate de informaţie pentru investitori, printre produsele companiei numărându-se indici bursieri locali, regionali şi globali, analize de performanţă şi risc. Indicii compilaţi de companie sunt urmăriţi de instituţii şi invesitori cu active estimate la 7.000 de miliarde de dolari. Compania a precizat că ar putea renunţa la calcularea indiceului MSCI Greece dacă valoarea acţiunilor urmărite va continua să scadă.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
retrogradare,
piata emergenta,
economie
/actualitate/grecia-ar-putea-fi-retrogradata-la-statutul-de-piata-emergenta-9768795
9768795
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.