Grecia: Antonis Samaras remaniază Guvernul, numindu-l pe Venizelos ministru de Externe şi vicepremier

Postat la 25 iunie 2013 32 afişări

Premierul grec conservator Antonis Samaras a efectuat luni o remaniere guvernamentală, încredinţând mai multe portofolii aliatului său socialist şi numindu-l pe liderul Pasok Evangelos Venizelos şef al diplomaţiei şi vicepremier.

Grecia: Antonis Samaras remaniază Guvernul, numindu-l pe Venizelos ministru de Externe şi vicepremier

 Potrivit listei noului Guvern, socialiştii din cadrul Pasok îşi consolidează prezenţa cu un sfert din portofolii, între care patru ministere în loc de două în Guvernul precedent, care a durat un an.

Remanierea are loc după plecarea, săptămâna trecută, a partidului stângii democratice Dimar, care s-a retras din coaliţie în urma unei crize provocate de decizia lui Samaras de a închide radio-televiziunea publică ERT, suprimând 2.700 de locuri de muncă.

La portofoliul-cheie al Finanţelor, care se ocupă de negocierile cu creditorii externi ai Greciei şi cu lansarea marilor reforme ale ţării, Yannis Stournaras rămâne cu întreaga sa echipă.

Fost ministru al Finanţelor şi artizan al restructurării datoriei greceşti în martie 2012 în Guvernul lui Lucas Papademos, Venizelos, în vârstă de 56 de ani, este un jurist membru notabil al Pasok de la sfârşitul anilor '80, care şi-a asumat mai multe portofolii ministeriale în guvernele succesive socialiste din anii '90 şi 2000.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grecia-antonis-samaras-remaniaza-guvernul-numindu-l-pe-venizelos-ministru-de-externe-si-vicepremier-11017090
11017090
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.