GRAUR cere Ministerului Educaţiei închiderea mai multor direcţii de studii în limbi străine, considerate inutile: Sunt înfiinţate fără discernământ şi funcţioneză cu studenţi români

Postat la 05 februarie 2018 98 afişări

Asociaţia GRAUR, care se ocupă cu depistarea cazurilor de plagiat, cere MEN închiderea tuturor direcţiilor de studii în limbi străine care nu au acoperite cel puţin 60% din cifrele de şcolarizare cu studenţi străini. Acestea ”sunt înfiinţate fără discernământ” şi funcţioneză cu studenţi români.

GRAUR cere Ministerului Educaţiei închiderea mai multor direcţii de studii în limbi străine, considerate inutile: Sunt înfiinţate fără discernământ şi funcţioneză cu studenţi români

Potrivit unui comunicat al Grupului pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca, nu există nicio raţiune să se considere că aceşti absolvenţi au vreo utilitate pentru economia şi societatea românească, formele de învăţământ respective făcând concurenţă neloială învăţământului în limba română.

”Vă solicităm, domnule ministru al Educaţiei, să dispuneţi închiderea, desfiinţarea de urgenţă a tuturor direcţiilor de studii în limbi străine sau echivalente din universităţi care nu au acoperite cel puţin 60% din cifrele de şcolarizare cu studenţi, cetăţeni străini, care nu sunt vorbitori de limba română. În condiţiile economice şi sociale actuale, România îşi permite să finanţeze direcţii de studii în limbi străine (engleză, germană, franceză) care sunt absolvite numai de studenţi de cetăţenie română. Nu există nicio raţiune să se considere că aceşti absolvenţi au vreo utilitate pentru economia şi societatea românească. Aceste forme de învăţământ fac concurenţă neloială învăţământului în limba română întrucât funcţionează cu aceiaşi profesori şi cu aceleaşi resurse”, se arată în comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.