Grant Thornton s-a lansat oficial pe piaţa de audit şi consultanţă din România

Postat la 10 octombrie 2011 1134 afişări

Compania Grant Thornton a inaugurat oficial, săptămâna trecută, biroul din România, deşi şi-a început de aproape un an activitatea pe piaţa românească de audit şi de consultanţă.

Conform lui Stephane Bride, managing partner al Grant Thornton România şi Moldova, intenţia companiei este să se poziţioneze ca o "alternativă reală şi autentică la serviciile Big Four", referindu-se la cele patru mari companii de audit şi consultanţă care domină piaţa românească şi internaţională - PwC, Deloitte, Ernst&Young şi KPMG, ale căror venituri combinate ajung la circa 560 de milioane de lei. Până în 2015, compania intenţionează să ajungă la 5% din piaţa autohtonă de audit, ceea ce ar însemna plasarea în top 10.

În prezent, Grant Thornton România şi Moldova are trei firme partenere, 40 de angajaţi (incluzându-i pe cei ai partenerilor) şi birouri deschise la Bucureşti şi Chişinău. Printre clienţii companiei se numără firme ca Grawe România, Endava, Exalco, Biokarpet, Vae Apcarom, Agrana.

Compania oferă servicii de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii, evaluări, asistenţă în restructurăi, externalizarea funcţiilor de contabilitate, salarizare, resurse umane şi fiscalitate, asistenţă în evaluarea riscurilor, investigaţii privind fraude şi litigii, gestionare a fluxurilor afacerii şi asistenţă în strategia de afaceri.

Grant Thornton International a avut anul trecut venituri de 3,67 miliarde de dolari, în creştere cu 2% faţă de 2009. Este prezentă în peste 100 de ţări şi are peste 2.500 de parteneri. Pentru comparaţie, Deloitte şi PwC au avut fiecare venituri în jur de 26,5 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grant-thornton-s-a-lansat-oficial-pe-piata-de-audit-si-consultanta-din-romania-8850947
8850947
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.