GRAFICUL SĂPTĂMÂNII: Cum stăm cu sănătatea băncilor

Postat la 08 octombrie 2012 33 afişări

Indicatorul de solvabilitate în sistemul bancar (14,9% în decembrie 2011, 14,7% în iunie 2012) a consemnat valori ridicate comparativ cu limita minimă reglementată, armonizată cu cea aplicabilă în UE (8%) şi cu nivelul minim prudenţial impus în procesul de supraveghere (10%) stabilit la începutul perioadei de manifestare în România a efectelor crizei financiare, constată BNR în Raportul de Stabilitate Financiară publicat în septembrie.

Cu un indicator de solvabilitate de aproximativ 15 la sută în perioada 2009-2011, calculat la nivel agregat pentru sistemul bancar, România continuă să se situeze pe o poziţie confortabilă, notează BNR. Dintre ţările de origine ale filialelor băncilor străine care desfăşoară activitate în România, un grad mai ridicat de adecvare a capitalului raportează Austria.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-cum-stam-cu-sanatatea-bancilor-10170199
10170199
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.