GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Cotaţia proiectului Roşia Montană la bursa zvonurilor

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 22 septembrie 2013 430 afişări

Compania Gabriel Resources, acţionarul majoritar al RMGC, anticipează că decizia Parlamentului privind proiectul de lege favorabil exploatării de la Roşia Montană ar putea fi gata în jur de 1 noiembrie.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Cotaţia proiectului Roşia Montană la bursa zvonurilor

Compania a emis un comunicat în acest sens spre a-şi asigura investitorii că proiectul minier nu e compromis, după ce scăderea drastică a acţiunilor Gabriel în contextul protestelor de stradă contra proiectului a determinat o serie de analişti să reducă ratingul acţiunilor Gabriel, iar casa de brokeraj Scotia Capital le-a retras ratingul, spre a evita să ofere clienţilor ei estimări bazate pe date insuficiente privind viitorul afacerii Gabriel Resources.

Acţiunile Gabriel au căzut, la 9 septembrie, de la cotaţii de 1,1 dolari canadieni/acţiune până la un minim istoric de 41 de cenţi. La 20 septembrie, preţul de închidere pe acţiune era de 77 de cenţi, iar capitalizarea bursieră a companiei ajunsese la 295,7 mil. dolari canadieni. Maximul istoric atins de titlurile Gabriel a fost de 8,6 dolari canadieni, înregistrat în decembrie 2010.

Comentatorii blogului financiar Seeking Alpha scriu că orice decizie ce va fi luată în privinţa proiectului va fi cel mai probabil atacată inclusiv la tribunalele europene, astfel încât va mai dura ani de zile până la un verdict: "Dacă lucrurile merg atât de prost într-un an fără alegeri, cu atât mai rău va fi în ani cu alegeri. Parlamentul pare să se îndrepte spre o respingere a proiectului; ce politician ar mai încerca să se atingă de el din nou în viitorul apropiat?".

Gabriel Resources deţine aproximativ 80% din acţiunile Roşia Montană Gold Corporation. Restul titlurilor sunt deţinute de stat, prin Minvest Deva.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-cotatia-proiectului-rosia-montana-la-bursa-zvonurilor-11372799
11372799
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.