GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Cât de bine stă economia României

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 03 martie 2013 52 afişări

Cererea internă ar urma să fie principalul motor de creştere economică pentru România în 2013, în timp ce contribuţia exporturilor va fi negativă, din cauza pieţei slabe de export în paralel cu o sporire a importurilor, estimează Comisia Europeană.

Între componentele cererii, investiţiile vor avea cea mai mare contribuţie la creştere, deşi se vor reduce în comparaţie cu 2012, din cauza condiţiilor sub aşteptări din restul UE. Consumul privat este aşteptat să amplifice, deşi ar putea fi limitat de necesitatea echilibrării bugetelor casnice şi de standarde mai restrictive la creditarea de consum.

După un an 2013 cu o creştere de 1,6% a PIB, în 2014 creşterea se va accelera la 2,5%, pe seama aceloraşi elemente ca şi în 2013, anticipează Comisia Europeană. Deficitul de cont curent va rămâne în jur de 4% din PIB.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-cat-de-bine-sta-economia-romaniei-10627303
10627303
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.