Gorghiu, despre votul în cazul Udrea: Orice fel de opoziţie - o mie de paşi înapoi în reformă

Autor: Eliana Radulescu Postat la 07 februarie 2015 69 afişări

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, sâmbătă, întrebată cum va vota PNL, în plenul Camerei Deputaţilor, la cererea DNA privind arestarea deputatei Elena Udrea, că orice fel de opoziţie de a vota o astfel de cerere înseamnă o mie de paşi înapoi lupta anti-corupţie.

”Nu este cazul să mai discutăm pentru că decizia politică este luată, este aceeaşi pentru toată lumea şi, tocmai pentru că nu personalizăm, nu este un lucru care să ţină de persoană, este un principiu pe care PNL trebuie să îl respecte, cu atât mai mult cu cât este vorba de colegi”, a spus Alina Gorghiu.

Ea a continuat: ”Ştiu că este dureros, ştiu că oamenii au relaţii personale, dar cred că orice fel de opoziţie pe care vreun parlamentar sau vreun partid politic parlamentar o va avea pe un anume caz sau altul, înseamnă o mie de paşi înapoi în toată reforma şi în tot ceea ce înseamnă luptă anti-corupţie”, a spus ea.

Deputaţii din Comisia juridică se vor întâlni "în regim de urgenţă", duminică, la ora 16,30, pentru a discuta cele două solicitări ale DNA referitoare la încuviinţarea arestării deputatului Elena Udrea.

De asemenea, Conducerea Camerei Deputaţilor a luat, vineri, în discuţie alte două cereri trimise de DNA, referitoare la Elena Udrea, una privind încuviinţarea urmăririi penale ca urmare a nerespectării controlului judiciar şi o alta de reţinere şi arestare preventivă pentru nerespectarea controlului judiciar.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, vineri, ca şi în cazul cererilor anterioare, să le trimită Comisiei Juridice, pentru raport.

În dosarul "Gala Bute", avizul a fost cerut după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea şi pentru luare de mită. DNA a solicitat atât avizarea urmăririi penale pentru noua faptă, cât şi încuviinţarea arestării preventive.

În aceeaşi cauză, DNA ceruse luni aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru infracţiunile de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Comisia juridică a avizat favorabil, miercuri, solicitarea DNA.

În dosarul Microsoft, DNA a cerut, marţi, aviz pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru trei fapte de trafic de influenţă - două în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, respectiv legate de derularea contractului e-România -, spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, precum şi încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului PMP pentru aceste infracţiuni.

De asemenea, în dosarul Microsoft, procurorii au solicitat aviz pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar, luată în cazul Elenei Udrea în 29 ianuarie, cu arestarea preventivă, pentru faptele de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, pentru care este deja urmărită penal. Anchetatorii susţin că Udrea a încălcat condiţiile controlului judiciar când a făcut afirmaţii publice cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse, motiv pentru care se impune arestarea ei.

Elena Udrea a fost denunţată la DNA de omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat în dosarul Microsoft, de la care Udrea ar fi pretins şi primit 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justiţie", se arată în referatul prin care procurorii cer arestarea deputatului PMP.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GORGHIU,
UDREA,
VOT
/actualitate/gorghiu-despre-votul-in-cazul-udrea-orice-fel-de-opozitie-o-mie-de-pasi-inapoi-in-reforma-13809223
13809223
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.