Papa Francisc: Sunt un dezastru în ceea ce priveşte tehnologia

Autor: Florin Badescu Postat la 06 februarie 2015 658 afişări

Papa Francisc, care a spus că internetul este "un dar de la Dumnezeu", a dezvăluit joi, răspunzând unei întrebări ce i-a fost adresată de o adolescentă într-o conversaţie pe webcam, că este un "dezastru" în ceea ce priveşte tehnologia şi că nu ştie cum să folosească un computer.

Alicia, care locuieşte în Spania, a participat la iniţiativa Google Hangout pentru copii cu nevoi speciale şi l-a întrebat pe papa Francisc dacă îi place să facă fotografii şi să le descarce apoi în computerul său.

"Trebuie să-ţi spun adevărul. Sunt un dezastru în ceea ce priveşte maşinile", a spus papa Francisc. Suveranul pontif a folosit cuvântul spaniol "tronco", care s-ar traduce prin "trunchi de copac" sau "buştean" şi care desemnează în limbajul familiar o persoană foarte neîndemânatică sau care nu se pricepe deloc în anumite domenii.

"Nu ştiu să folosesc computerul", a adăugat, râzând, papa Francisc, în vârstă de 78 de ani. "Ce ruşine, nu-i aşa?", a continuat el.

Anul trecut, suveranul pontif a spus într-un mesaj de-al său, referindu-se despre comunicaţii, că internetul este "un dar de la Dumnezeu" care ar putea să contribuie la unirea oamenilor. În acelaşi mesaj, papa Francisc i-a îndemnat pe credincioşi să îşi oprească telefoanele inteligente şi să vorbească mai des între ei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PAPA FRANCISC,
TEHNOLOGIE,
/actualitate/papa-francisc-sunt-un-dezastru-in-ceea-ce-priveste-tehnologia-13807931
13807931
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.