Google a evitat anul trecut taxe de 2 miliarde de dolari prin transferarea veniturilor în Bermude

Postat la 10 decembrie 2012 48 afişări

Google a evitat anul trecut cheltuieli de aproximativ 2 miliarde de dolari în contul taxelor aferente unor venituri de 9,8 miliarde de dolari obţinute în Europa şi transferate în Insulele Bermude, aproape dublu faţă de sumele circulate astfel acum trei ani.

Prin transferarea în limitele legii a profiturilor obţinute în afara Statelor Unite către Bermude, jurisdicţie unde nu se percep taxe pe câştigurile companiilor, Google şi-a redus cu aproape jumătate rata medie de impozitare la nivel de grup, potrivit Bloomberg.

Sumele transferate în Bermude reprezintă aproximativ 80% din profitul înainte de taxe obţinut de Google în 2011.

Creşterea veniturilor transferate de Google către subsidiara din Insulele Bermude a fost dezvăluită într-un document pregătit de divizia olandeză a companiei.

Opinia publică şi autorităţile din Europa, Statele Unite şi chiar Australia manifestă tot mai puţină toleranţă faţă de practicile companiilor multinaţionale de a evita plata corectă a taxelor prin diverse artificii de contabilitate şi subsidiare înfiinţate în paradisuri fiscale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Google,
Bermude,
transferarea veniturilor
/actualitate/google-a-evitat-anul-trecut-taxe-de-2-miliarde-de-dolari-prin-transferarea-veniturilor-in-bermude-10381648
10381648
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.