Gitenstein: Companiile de stat pierd bani, e preferabilă privatizarea lor totală

Postat la 09 decembrie 2011 11 afişări

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, joi, că în România companiile de stat pierd bani din cauza deciziilor proaste şi că Guvernul a făcut paşi semnificativi pentru reformarea acestora prin introducerea unui management specializat, deşi ar fi preferabilă privatizarea completă.

Ambasadorul Mark Gitenstein a spus, la o conferinţă care a avut loc la Parlament, că în România companiile de stat sunt o resursă semnificativă, neexploatată, care poate relansa economia către o creştere sustenabilă pe termen lung. "Aşa cum FMI a spus de mai multe ori, companiile controlate de stat au nevoie urgentă de o reformă accelerată, care să le facă eficiente şi să le transforme în afaceri generatoare de profit şi nu depozitare de influenţă politică şi nepotism", a spus Gitenstein.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
privatizare,
companii,
stat,
pierderi,
gitenstein
/actualitate/gitenstein-companiile-de-stat-pierd-bani-e-preferabila-privatizarea-lor-totala-9042547
9042547
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.