Gigantul Dyson lansează o tehnologie bazată pe realitate augmentată care identifică ce locuri ai ratat când ai dat cu aspiratorul

Autor: Ioana Niţă Postat la 10 aprilie 2024 120 afişări

Gigantul Dyson lansează o tehnologie bazată pe realitate augmentată care identifică ce locuri ai ratat când ai dat cu aspiratorul

Compania britanică Dyson, renumită ca producător de aspiratoare verticale şi purificatoare de aer, dar şi pentru produse de îngrijire personală, a dezvoltat o tehnologie nouă, numită Dyson CleanTrace, care se bazează pe realitatea augmentată (AR) pentru a identifica locurile necurăţate atunci când utilizatorii dau cu aspiratorul.

Tehnologia va fi disponibilă începând cu luna iunie şi va funcţiona în primă fază cu ultimul model de aspirator vertical marca Dyson - Gen5detect. Practic, utilzatorii vor ataşa de aspirator un accesoriu pe care vor pune telefonul mobil şi vor deschide aplicaţia MyDyson, care prin funcţia CleanTrace va identifica locurile necurăţate în timp real.

“Dyson CleanTrace reuneşte o combinaţie de tehnologii pentru cea mai puternică, inteligentă şi completă curăţare. Tehnologia LiDAR, prezentă pe telefonul utilizatorului, permite aplicaţiei Dyson CleanTrace să cartografieze camera şi să suprapună traseele de curăţare cu ajutorul AR, arătând unde s-a curăţat şi ce s-a omis. Când s-a finalizat curăţenia, utilizatorul poate scana camera cu telefonul pentru a identifica golurile, astfel încât să nu fie ratat niciun loc. Tehnologia existentă în Dyson Gen5detect detectează apoi acustic şi numără particulele de praf, arătând dovada unei curăţări în profunzime”, susţin reprezentanţii Dyson.

Pentru dezvoltarea noii funcţii Dyson CleanTrace, compania britanică s-a inspirat din modul de curăţare sistematică a aspiratorului robot Dyson 360 Vis Nav.

“Ne-am dat seama că am putea cu toţii să învăţăm câte ceva de la abordarea eficientă de curăţare a aspiratoarelor robotizate. Spre deosebire de majoritatea oamenilor care fac curăţenie, roboţii Dyson ştiu unde se află în cameră, unde au fost şi unde mai au de mers. Cu Dyson CleanTrace, adăugăm acest nivel suplimentar de inteligenţă de curăţare la aspiratorul Gen5detect. Acesta oferă posibilitatea de a vedea unde s-a curăţat şi unde nu, ceea ce, împreună cu tehnologia de detectare a particulelor din dotare, oferă dovada că suprafeţele sunt, cu adevărat, curate”, a precizat Charlie Park, vicepreşedinte al departamentului de inginerie Dyson Home.

Cercetările Dyson arată că utilizatorii supraestimează, în mod regulat, timpul pe care îl petrec facând curăţenie. Datele arată că aproximativ 80% din sesiunile de curăţenie durează mai puţin de 10 minute. Cu toate acestea, oamenii susţin că aspiră în medie 24 de minute pe sesiune. În plus, consumatorii sunt, fără voia lor, ineficienţi. Aceştia aspiră, de mai multe ori, în aceleaşi zone şi ratează cu totul alte locuri, demonstrând necesitatea tehnologiei Dyson CleanTrace.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.