Gigantul bancar HSBC vrea să concedieze 10.000 de angajaţi, în una dintre cele mai ambiţioase încercări de reducere de costuri

Postat la 07 octombrie 2019 84 afişări

Grupul britanic HSBC Holdings, cea mai mare bancă din Europa în ceea ce priveşte capitalizarea, vrea să elimine circa 10.000 de locuri de muncă, ca parte a unui plan masiv de reducere de costuri, la doar câteva săptămâni după ce executivul gigantului bancar anunţa disponibilizarea a 4.000 de angajaţi, conform unui raport al Financial Times, citat de Bloomberg.

Gigantul bancar HSBC vrea să concedieze 10.000 de angajaţi, în una dintre cele mai ambiţioase încercări de reducere de costuri

Potrivit unor surse familiarizate cu subiectul, planul de restructurare este cea mai ambiţioasă încercare a creditorului de a-şi recupera cheltuielile, care ar putea avea drept rezultat o reducere substanţială a sutelor de mii de locuri de muncă din cadrul HSBC Holdings.

Reducerile locurilor de muncă ar putea fi dezvăluite oficial atunci când HSBC îşi va raporta rezultatele din trimestrul al treilea, la sfârşitul acestei luni, potrivit Financial Times.

Creditorul britanic a mai anunţat restructurări în luna august, când directorul executiv John Flint a părăsit conducerea băncii la 18 luni de la numirea în funcţie. În locul lui a venit ca CEO interimar Noel Quinn, despre care s-a spus că este candidatul principal pentru rolul permanent de director executiv. 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hsbc,
reducere,
angajati,
costuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.