Gigantul american Microsoft se pregăteşte să îşi redeschisă birourile şi se îndreaptă către „era muncii hibrid”: „Ţelul nostru este să le oferim cât mai multă flexibilitate angajaţilor”

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 23 martie 2021 71 afişări

Gigantul american Microsoft se pregăteşte să îşi redeschisă birourile şi se îndreaptă către „era muncii hibrid”: „Ţelul nostru este să le oferim cât mai multă flexibilitate angajaţilor”

Microsoft, una dintre primele companii americane care le-au cerut angajaţilor să lucreze de acasă odată ce a luat naştere pandemia de coronavirus, este pregătită să îşi reprimească stafful în cadrul birourilor, conform The Wall Street Journal.

Sediul din Redmond, Washington şi alte campusuri din apropiere vor începe să implementeze un program de muncă în regim hibrid începând cu data de 29 martie. Astfel, sarcinile vor fi împărţite între angajaţii care lucrează de la birou şi cei care muncesc de la domiciliu, a declarat gigantul din Statele Unite.

„Ţelul nostru este să le oferim cât mai multă flexibilitate angajaţilor, permiţându-le oamenilor să lucreze unde se simt mai productivi şi liniştiţi, în timp ce ne încurajăm angajaţii să muncească în continuare de acasă, având în vedere că variantele virusului rămân şi acum un factor de risc”, reiese dintr-o postare publicată pe blogul firmei.

Birourile Microsoft, prezente în 21 de ţări, îşi vor găzdui muncitorii în conformitate cu îndrumările autorităţilor locale, iar după sfârşitul pandemiei, compania le va permite mai multor angajaţi să lucreze permanent de acasă.

De altfel, giganţii din sectorul tech rămân sceptici cu privire la reîntoarcerea operaţiunilor în program normal. Alphabet, compania-mamă a Google, le va oferi angajaţilor şansa de a munci de la domiciliu până în septembrie. În plus, platforma de socializare Twitter a declarat că toţii angajaţii vor putea lucra de acasă odată ce va lua sfârşit pandemia, abordare aleasă şi de rivalii de la Facebook.

Între timp, fondatorul Netflix Reed Hastings a declarat că nu a înregistrat niciun beneficiu datorită trendului pe care îl prezintă munca în regim remote şi a prezis că săptămânile de lucru ar putea fi scurtate cu o zi.

În acest sens, guvernul de la Madrid a decis să investească 50 de milioane de euro într-un program pe 3 ani, prin care aproximativ 200 de companii vor testa săptămâna de lucru de patru zile.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.