Gigantul american Microsoft investeşte în aplicaţia Azure Space, prin care serviciile de cloud computing vor deveni accesibile prin satelit

Autor: Alexandra Cepăreanu Postat la 22 octombrie 2020 36 afişări

Gigantul american Microsoft investeşte în aplicaţia Azure Space, prin care serviciile de cloud computing vor deveni accesibile prin satelit

Gigantul american Microsoft, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente, software şi servicii la nivel global, investeşte într-o nouă aplicaţie, Azure Space prin care serviciile de cloud computing vor deveni accesibile de oriunde, prin satelit, potrivit unui comunicat de presă.

Pentru acest proiect, Microsoft a reunit specialişti în domeniu, ingineri şi oameni de ştiinţă, cu scopul de a dezvolta o infrastructură de cloud care să răspundă nevoilor consumatorilor şi să ducă la atingerea obiectivelor. De altfel, proiectul este derulat în parteneriat cu cu SpaceX, companie din industria spaţială, şi SES, companie activă în sectorul de telecomunicaţii.

„Domeniul cercetării spaţiale cunoaşte o expansiune rapidă, interesul manifestat pentru acesta fiind din ce în ce mai mare şi, totodată, inovaţiile elimină barierele pentru organizaţiile din mediul public şi privat care vor să se implice în această arie”, a spus Tom Keane, corporate vice president, Azure Global.

El a adăugat că în ecosistemul Azure Space, format alături de cele două companii, vor fi integrate noi soluţii de conexiune. Astfel, parteneriatul dintre Azure şi SpaceX Starlink va asigura, prin sateliţii din reţeaua Starlink, o infrastructură performantă pentru Azure Modular Datacenter (MDC), iar parteneriatul dintre Azure Orbital şi SES va îmbunătăţi conectivitatea între regiunile unde serviciile de cloud sunt disponibile.

„Conetivitatea de mare viteză şi sigură oferită de reţelele de sateliţi vor oferi clienţilor din sectorul privat şi public soluţii pentru a răspunde provocărilor actuale şi viitoare, precum şi noi oportunităţi de a inova folosind tehnologia Cloud. Companiile au nevoie de soluţii inovatoare pentru a obţine ceea ce numim rezilienţă în afaceri – flexibilitatea de a se adapta rapid oricărei schimbări”, a spus Lucian Ungureanu, Cloud Business Group Lead, Microsoft Romania.

La nivel global, Azure operează o reţea de peste 160.000 de mile de fibră optică, care înlesneşte conexiunile între miliarde de oameni din întreaga lume, dar pentru mulţi dintre clienţii companiei este încă dificil să ţină pasul cu nevoia tot mai pregnantă de acces rapid la un volum mare de informaţie.

Soluţia MDC a fost proiectată pentru a asigura conexiuni optime la internet şi pentru a oferi servicii de cloud computing chiar şi atunci când factorii determinanţi (precum racordarea la sistemul energetic sau infrastructura unei clădiri) se dovedesc a fi problematici.

Astfel, cu ajutorul MDC, organizaţiile vor putea să-şi amplaseze centre de date transportabile oriunde au nevoie, în decurs de aproximativ câteva săptămâni, sau să îşi îmbunătăţească infrastructurile de comunicaţii de care dispun deja.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
servicii,
microsoft,
satelit,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.