Giedo van der Garde a renunţat la conflictul cu Sauber pentru 15 milioane de euro

Autor: Adrian Petculescu Postat la 18 martie 2015 46 afişări

Olandezul Giedo van der Garde a renunţat la postul de pilot titular la Sauber, pe care îl câştigase în justiţie, presa internaţională precizând că suma pentru care cele două părţi au ajuns la o înţelegere ar fi de 15 milioane de euro.

Săptămâna trecută, înaintea primei etape a CM de Fortmula 1, de la Melbourne, Van der Garde s-a adresat justiţiei australiene, susţinând că are un contract valabil cu Sauber, echipă care i-a numit ca piloţi titulari pentru sezonul 2015 pe brazilianul Felipe Nasr şi pe suedezul Marcus Ericsson. Sentinţa a fost în favoarea olandezului, atât la prima instanţă, cât şi la apel. Totuşi, în cursa australiană, Sauber i-a folosit pe Nasr şi Ericsson, susţinând că, din motive de siguranţă, nu poate pune un alt pilot să concureze într-un monopost proiectat pentru cei doi.

Giedo van der Garde a fost pilot de rezervă la Sauber în 2014 şi a afirmat că a fost angajat încă de anul trecut ca titular pentru competiţia care a început odată cu MP al Australiei de duminică. Dar echipa elveţiană a renunţat la serviciile lui şi i-a angajat pe Nasr şi Ericsson pentru acest an.

"În calitate de pilot titular, sunt trist şi decepţionat. Am muncit toată cariera pentru a pentru a-mi îndeplini visul de a deveni pilot de Formula 1. Am sperat că pot demonstra de ce sunt capabil într-o echipă de la mijlocul plutonului, în 2015. Acest vis mi-a fost luat şi ştiu că mi-am terminat cariera în Formula 1", a scris olandezul, pe contul său de Facebook, potrivit L'Equipe.

El a recunoscut că a renunţat la acţiunile împotriva echipei Sauber în urma unor compensaţii financiare, dar a spus că nu poate divulga suma. "În prima jumătate a anului 2014, sponsorii mei au plătit în avans echipei Sauber participarea mea în 2015. Au făcut asta pentru a ajuta echipa, care avea probelme financiare. Aceste plăţi i-au permis team-ului să supravieţuiască la momentul respectiv. Decizia Sauber nu are niciun sens pentru mine. Nu am dreptul să vorbesc de detalii, dar Sauber a plătit o compensaţie financiară importantă pentru că nu a onorat contractul încheiat cu mine. Acesta este singurul aspect care mă mulţumeşte, că mi s-a făcut dreptate", a explicat Giedo van der Garde.

Pilotul a adăugat că nu va renunţa la automobilism şi îşi va continua cariera în Campionatul Mondial de Anduranţă sau în Campionatul German de Turisme.

În Australia, Felipe Nasr şi Marcus Ericsson s-au clasat pe locurile 5, respectiv 8, la finalul cursei de pe circuitul Albert Park.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FORMULA 1,
PILOT,
ACORD
/actualitate/giedo-van-der-garde-a-renuntat-la-conflictul-cu-sauber-pentru-15-milioane-de-euro-14009238
14009238
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.