Gheorghiţă: Zonele ţării cu multe cazuri de Covid vor primi vaccinuri prioritar

Autor: Andreea Tobias Postat la 16 februarie 2021 40 afişări

Zonele ţării cu multe cazuri de Covid vor primi cu prioritate vaccinuri, iar pragul de incidenţă urmează să fie definit.

Gheorghiţă: Zonele ţării cu multe cazuri de Covid vor primi vaccinuri prioritar

Valeriu Gheorghiţă a vorbit, marţi, despre vaccinarea cu prioritate a persoanelor eligibile din judeţele în care se înregistrează o incidenţă cumulată crescută a cazurilor de Covid-19.

Conform coordonatorului campaniei de vaccinare, strategia naţională de vaccinare prevede, printre alte, criterii medicale şi criteriul epidemiologic care permite alocarea cu prioritate a vaccinurilor în judeţele care înregistrează o creştere disproporţionat de mare a ratei de incidenţă cumulată la cazurile de Covid-19 faţă de media naţională.

„Urmează să se definească acest prag de incidenţă de la care luăm în calcul atribuirea cu prioritate a acestor vaccinuri. Să definim, de asemenea, perioada pentru care trebuie să înregistrăm această creştere, moment în care se declanşează un mecanism prin care vor fi organizate centre de vaccinare sau vor fi deschise noi linii de vaccinare în judeţul respectiv pentru a creşte şi accelera campania de vaccinare în judeţele afectate”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinare,
prioritate,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.