Gheorghe Flutur: "Se nasc mai mulţi români şi suceveni în Italia şi Spania decât acasă"

Postat la 20 ianuarie 2019 160 afişări

Gheorghe Flutur, în cadrul unei conferinţe de presă pe tema Austostrăzii Unirii, a vorbit mai mult despre întoarcerea românilor din străinătate. Preşedintele PNL Suceava a spus că Autostrada Moldova – Ardeal poate fi numită şi „autostrada întoarcerii acasă a celor plecaţi la muncă în străinătate”.

Gheorghe Flutur: "Se nasc mai mulţi români şi suceveni în Italia şi Spania decât acasă"

„Se nasc mai mulţi români şi suceveni în Italia şi Spania decât acasă, în judeţul Suceava. Dacă ne uităm la firmele care vin sau nu prea vin la licitaţii, nu mai au forţă de muncă pentru că nu au de unde o recruta. Toate astea ne îndreaptă spre un SOS privind nevoia unei autostrăzi rapide şi nu desenată, ci făcută”, a spus Flutur, citat de newsbucovina.ro.

 

El a constatat că şi şcolile şi grădiniţele au început să de depopuleze pentru că nu mai sunt copii.

 

„Vrei să-ţi investească oamenii şi aici ca să ai locuri de muncă, vrei familiile să le uneşti. Vorbim de familii, de parteneriat. Familia nu înseamnă o dată pe an, de Crăciun sau de Paşti să vii să-ţi pupi copiii şi după aia să stai 11 luni departe de casă. Familia înseamnă să le asiguri condiţii aici şi nu să fim campioni la migrarea forţei de muncă în afară. Poţi asigura condiţii economice prin investiţii inteligente în infrastructură”, a explicat preşedintele Flutur.

 

El consideră că această autostradă va contribui la dezvoltarea economică a zonei şi va genera şi revenirea acasă a celor plecaţi în străinătate.

 

„Din punctul meu de vedere, trebuie să fim solidari cu viitoarea generaţie. Noi trebuie să ne punem problema, cine va plăti pensiile generaţiei noastre. Cei care pleacă spre vest şi plătesc la fondul de pensii din Italia? Nu. Noi trebuie să-i aducem acasă. Cum îi poţi aduce? Prin investiţii curajoase. Vom fi foarte insistenţi pentru ca acest lucru să se întâmple. Cea mai importantă investiţie asta va fi. Deschide spre Occident, spre piaţă, spre civilizaţie şi din punctul acesta, integrarea adevărată a judeţelor Moldovei în Uniunea Europeană acum se face”, a mai spus Flutur, scrie gazetaromaneasca.com

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
suceava,
flutur,
romani,
italia,
nastere,
spania,
autostrada

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.