Germanii de la Bosch caută 133 de oameni pentru centrul de producţie de la Blaj

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 18 martie 2021 33 afişări

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, cu vânzări consolidate ce însumează peste 2 mld. lei (436 de mil.euro) în anul fiscal 2019 în România, are disponibile în prezent 133 locuri de muncă pentru fabica de la Blaj, potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba.

Germanii de la Bosch caută 133 de oameni pentru centrul de producţie de la Blaj

Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto.

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, cu vânzări consolidate ce însumează peste 2 mld. lei (436 de mil.euro) în anul fiscal 2019 în România, are disponibile în prezent 133 locuri de muncă pentru fabica de la Blaj, potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba.

Cele mai multe joburi sunt pentru mu­ncitori necalificaţi la asamblarea / mon­tarea pieselor (70), funcţionari admi­­nistrativi (22), operatori la ma­şini-unelte cu comandă numerică (15), dar şi pentru electricieni, me­canici sau ingineri, conform AJOFM Alba.  

Unitatea de producţie Bosch din Blaj şi-a început activitatea în 2007, deservind sectorul tehnologiei industriale. Fabrica s-a dezvoltat rapid, iar această evoluţie s-a remarcat încă din anul 2012, când unitatea Bosch din Blaj şi-a extins aria de expertiză către industria auto.

Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, precum senzori de viteză a roţilor, senzori de turaţie a arborelui cotit, senzori şi componente electronice pentru grupul motopropulsor, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Tot la Blaj, Bosch implementează soluţii de industrie 4.0, cum ar fi sistemele de monitorizare a producţiei şi soluţiile inteligente pentru sudura cu laser.

Bosch a inaugurat în luna noiembrie 2019 o nouă clădire de birouri şi laboratoare de testare, în incinta fabricii din Blaj. Compania a investit peste şapte milioane de euro în noua clădire. Lucrările de construcţie au început în martie 2018 şi au fost finalizate în septembrie 2019. Extinderea activităţii de producţie a companiei la Blaj a condus la decizia de a construi o nouă clădire a cărei destinaţie este de a susţine creşterea continuă a unităţii şi de a asigura suficient spaţiu pentru noile proiecte care vor contribui la dezvoltarea pe termen lung a fabricii.

Bosch a încheiat anul fiscal 2019 în România cu vânzări consolidate ce însumează peste 2 miliarde de lei (436 de milioane de euro). Vânzările totale nete de 6,7 miliarde de lei (1,4 miliarde de euro), inclusiv vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companii afiliate, au înregistrat o creştere de 18 procente faţă de anul precedent.

Investiţii în fiecare an

Bosch a investit în 2019 aproximativ 360 mil. lei (peste 76 mil. euro) în România, în principal în dezvoltarea uzinelor sale de producţie din cadrul diviziei Soluţii de mobilitate din Cluj şi Blaj, precum şi în domeniul cercetării şi dezvoltării, în Centrul de Inginerie Bosch din Cluj. 2019 a fost un an de creştere semnificativă pentru fabrica de componente auto electronice din Jucu, judeţul Cluj, care şi-a extins capacităţile de producţie şi depozitare, precum şi portofoliul de produse şi a inaugurat a doua sa unitate de producţie.

Valoarea investiţiilor se ridică la 40 de milioane de euro.

De asemenea, fabrica Bosch din Blaj a început producţia pentru un nou senzor, senzorul de particule EGS-PM. În plus, Bosch a inaugurat în 2019 o nouă clădire de birouri şi laboratoare care găzduiesc aproximativ 250 de angajaţi. Tot în 2019, fabrica şi-a mutat depozitul într-un nou centru logistic cu o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi. În sectorul Soluţii de mobilitate, divizia Automotive Aftermarket a înregistrat o creştere de două cifre în 2019.

Vânzările diviziei Bosch Tehnologie pentru construcţii au continuat tendinţa ascendentă din ultimii trei ani, înregistrând o creştere de două cifre în 2019, reprezentată în principal de soluţii integrate şi complexe. În Timişoara, Bosch Service Solutions oferă servicii de externalizare a proceselor de afaceri în 18 limbi. În 2019, această activitate a înregistrat o creştere de două cifre. BSH Electrocasnice a continuat în 2019, de asemenea, tendinţa din ultimii ani, reuşind o creştere de două cifre, depăşind concurenţa pe piaţa de electrocasnice mari şi mici şi consolidându-şi poziţia.

laurenţiu.cotu@zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bosch,
productie,
cautare,
oameni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.