Germania vrea să limiteze subvenţiile acordate producătorilor de energie regenerabilă pentru a reduce facturile populaţiei

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 30 ianuarie 2013 26 afişări

Ministrul mediului din Germania a anunţat că intenţio­nează să îngheţe subvenţiile acordate producătorilor de energie din surse regenerabile la actualele niveluri.

Ministrul mediului din Germania a anunţat că intenţio­nează să îngheţe subvenţiile acordate producătorilor de energie din surse regenerabile la actualele niveluri. Guvernul condus de cancelarul Angela Merkel încearcă să pre­vină astfel dezlănţuirea unei furtuni politice legate de tre­ce­rea Germaniei de la energie nucleară la energie "verde" şi să îm­pie­dice creşterea preţului plătit de populaţie pentru curentul electric. Ministrul mediului Peter Altmaier a propus ca subvenţiile să fie îngheţate până la sfârşitul anului 2014, după care creşterea acestora ar urma să fie limitată la 2,5% pe an. Legislaţia, care ar pu­tea intra în vigoare în august, va permite operatorilor reţelelor de electricitate să reducă plăţile făcute către noile centrale elec­trice pentru alimentarea reţelei naţionale, scrie The Wall Street Jour­nal. În felul acesta guvernul forţează industria să-şi asume un cost mai mare pentru tranziţia Germaniei spre energie alter­nativă. Merkel a primit sprijinul populaţiei după dezastrul nuclear de la centrala japoneză Fukushima din primăvara anului 2011 pentru închiderea mai multor centrale atomice şi stabilirea unui termen limită pentru renunţarea în totalitate la energia nucleară.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Germania,
subvenţii,
energie regenerabilă
/actualitate/germania-vrea-sa-limiteze-subventiile-acordate-producatorilor-de-energie-regenerabila-pentru-a-reduce-facturile-populatiei-10529781
10529781
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.