Germania susţine candidatul Spaniei la şefia Eurogroup

Autor: Florentina Dragu Postat la 25 august 2014 41 afişări

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat luni că ţara sa îl va sprijini pe ministrul spaniol al Economiei, Luis de Guindos, pentru preluarea preşedinţiei Eurogroup, grupul de lucru al miniştrilor Finanţelor din zona euro.

"Luis de Guindos s-a dovedit un excelent ministru al ecomiei în aceasta perioadă dificilă", a spus Merkel, la finalul unei întrevederi cu premierul spaniol Mariano Rajoy la Santiago de Compostela, relatează Reuters.

Merkel a adăugat că Germania va sprijini candidatura acestuia la şefia Eurogroup după încheierea mandatului actualului preşedinte, ministrul olandez al Finanţelor, Jeroen Dijsselbloem.

Liderii UE se vor întălnii sâmbătă în Bruxelles pentru a analiza, între altele, nominalizarea mai multor oficiali pentru o serie de poziţii cheie in cadrul Comisiei Europene. La reunine ar putea fi discutată şi înlocuirea înainte de termen a lui Dijsselbloem. Mandatul lui Dijsselbloem expiră la finele primului semestru din 2015.

De Guindos este ministrul Economiei din 2012. El a coordonat, printre altele, un împrumut de 41,3 miliarde de euro pe care Spania l-a negociat cu celelalte state din zona euro pentru a-şi susţine sistemul bancar, puternic afectat de criza economică şi financiară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MERKEL,
EUROGROUP,
/actualitate/germania-sustine-candidatul-spaniei-la-sefia-eurogroup-13141600
13141600
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.