Germania şi FMI fac presiuni pentru ca băncile şi investitorii din Cipru să participe la salvarea ţării

Autor: Adrian Cojocar Postat la 12 martie 2013 9 afişări

Biserica Ciprului: „Dacă vor să ne distrugă prin condiţii dure, atunci vom spune adio monedei euro“

Germania şi FMI fac presiuni pentru ca băncile şi investitorii din Cipru să participe la salvarea ţării

Şeful bisericii ortodoxe cipriote a îndemnat guvernul, care caută un ajutor financiar internaţional, să nu cedeze presiunilor FMI pentru a nu distruge ţara, Fondul a atras atenţia că băncile ar putea avea nevoie de mai mulţi bani decât s-a calculat iniţial, investitorii ruşi vor un control mai mare asupra sistemului bancar cipriot, iar Germania insistă ca oligarhii ruşi să contribuie cu bani la salvarea ţării. Acesta este lanţul slăbiciunilor şi intereselor pe care liderii UE trebuie să-l spargă în această săptămână pentru a salva o economie mică, dar de o importanţă prea mare în lupta zonei euro cu criza. „Dacă vor să ne distrugă impunând condiţii dure, atunci vom spune adio monedei euro. Putem supra­vieţui cu vechea monedă“, a declarat arhiepiscopul Chrysostomos al Ciprului, o figură influentă pe scena politică a Ciprului. El a îndemnat guvernul să nu cedeze în în faţa FMI. Guvernul Ciprului face eforturi disperate pentru a obţine un bailout care să nu presupună forţarea celor care au constituit depozite la băncile cipriote să plătească pentru salvarea ţării, scrie Financial Times.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Biserica Ciprului,
Germania,
FMI
/actualitate/germania-si-fmi-fac-presiuni-pentru-ca-bancile-si-investitorii-din-cipru-sa-participe-la-salvarea-tarii-10661528
10661528
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.