Germania pregăteşte un nou acord de finanţare externă pentru Grecia, de 10-20 miliarde de euro

Postat la 03 februarie 2014 28 afişări

Ministerul german al Finanţelor pregăteşte terenul pentru un al treilea pachet de finanţare externă pentru Grecia, cu o valoare de 10-20 miliarde euro, care ar urma să fie aprobat înaintea alegerilor din luna mai pentru Parlamentul European.

Germania pregăteşte un nou acord de finanţare externă pentru Grecia, de 10-20 miliarde de euro

 Publicaţia germană Der Spiegel citează un document intern al ministerului Finanţelor de la Berlin.

Printre căile de acţiune descrise în document se numără o nouă restructurare ("haircut") a datoriei de stat a Greciei, care ar afecta de această dată în principal creditorii din sectorul public, sau o linie suplimentară de finanţare cu resurse limitate, de la fondul de urgenţă al UE.

Programul ar putea avea o valoare de 10-20 miliarde euro şi ar fi condiţionat de angajamente din partea guvernului de la Atena în zona reformelor structurale, potrivit Der Spiegel.

Contactat de Reuters, un reprezentant al ministerului german al Finanţelor a refuzat să confirme că se pregăteşte o nouă restructurare a datoriilor Greciei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/germania-pregateste-un-nou-acord-de-finantare-externa-pentru-grecia-de-10-20-miliarde-de-euro-12012919
12012919
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.