Germania lasează un nou instrument de luptă împotriva pandemiei. Ce soluţie au găsit pentru monitorizarea oamenilor care au contactat virusul

Autor: Alex Ciutacu Postat la 07 aprilie 2020 1056 afişări

Germania lasează un nou instrument de luptă împotriva pandemiei. Ce soluţie au găsit pentru monitorizarea oamenilor care au contactat virusul

Agenţia federală pentru Sănătate din Germania a lansat o aplicaţie mobilă pentru combaterea coronavirusului care se conectează la brăţări de fitness şi smartwatch-uri şi monitorizează simptomele infecţiei cu COVID-19, printr-o metodă care ţine seturile de date anonimizate, potrivit FT.

Aplicaţia le cere utilizatorilor permisiunea de a accesa locaţia aproximativă şi datele care ţin de puls, somn şi nivel de activitate – întrucât acestea suferă modificări semnificative când intervin afecţiuni respiratorii.

Institutul Robert Koch a dezvoltat aplicaţai, împreună cu startup-ul berlinez Thryve.

„Dacă numărul pacienţilor simptomatici poate fi depistat la o scară destul de mare, ne-ar putea ajuta să înţelegem mai devreme diemnsiunea infecţiei, răspândirea acesteia şi efectele măsurilor impuse pentru a limita pandemia”, a spus profesorul Lothar Wieler, preşedinte al Institutului Robert Koch.

Numărul de cazuri confirmate în Germania a trecut de nivelul de 100.000, iar dintre aceştia, peste 36.000 de oameni s-au vindecat, iar 1.810 au decedat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aplicatie,
germania,
fitness,
lansare,
mobila,
simptome

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.