Germania este gata să îl extrădeze pe Cătălin Cherecheş

Autor: Sorina Matei Postat la 13 martie 2024 23 afişări

Primul Senat penal al Tribunalului Regional Superior din München a transmis miercuri, pentru MEDIAFAX, că extrădarea lui Cătălin Cherecheş în vederea executării pedepsei este admisibilă şi a dispus continuarea detenţiei în vederea extrădării acestuia.

Germania este gata să îl extrădeze pe Cătălin Cherecheş

Dr. Laurent Lafleur, şeful Biroului de presă pentru probleme penale şi judecător la Tribunalul Regional Superior a transmis, pentru MEDIAFAX, că „Primul Senat penal al Tribunalului Regional Superior din München a declarat astăzi (miercuri - n.r.) că extrădarea persoanei persecutate din România Cătălin C. (Cherecheş - n.r.) în vederea executării pedepsei este admisibilă şi a dispus continuarea detenţiei în vederea extrădării acestuia. Instanţa regională superioară a dat astfel curs unei cereri a Parchetului General din München”.

Potrivit sursei citate, extrădarea se bazează pe un mandat european de arestare emis de Tribunalul Cluj din România la 24 noiembrie 2023.

Prin sentinţa penală a Tribunalului Cluj din 24 februarie 2022, obligatorie din punct de vedere juridic începând cu 24 noiembrie 2023, persoana urmărită penal - fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş - fusese condamnată la 5 ani de închisoare pentru luare de mită.

„Senatul nu a considerat condiţiile de detenţie care îl aşteaptă pe persoana urmărită în România şi nici ordonanţele extraordinare depuse împotriva hotărârii româneşti ca fiind obstacole în calea extrădării. Persoana persecutată a fost arestată la 28 noiembrie 2023 ca urmare a unor măsuri de percheziţie la Gara Centrală din Augsburg şi se află de atunci în arest pentru extrădare. Procuratura Generală din Munchen este acum responsabilă pentru efectuarea şi organizarea extrădării şi va face acest lucru în viitorul apropiat”, mai arată sursa citată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
cherecheş,
extrădare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.