Gene Deitch, legendarul creator al desenelor animate Tom şi Jerry, s-a stins din viaţă

Autor: Ioana Matei Postat la 20 aprilie 2020 14508 afişări

Gene Deitch, legendarul creator al desenelor animate Tom şi Jerry, s-a stins din viaţă

Regizorul desenelor animate Tom şi Jerry, Gene Deitch, s-a stins din viaţă la 95 de ani, potrivit Daily Mail şi a informaţiilor apărute în alte câteva publicaţii internaţionale.

Ilustratorul care a câştigat şi Oscarul de-a lungul carierei sale ar fi murit joi noaptea în apartamentul său din Praga. Publisherul ceh Petr Himmle a declarat pentru Associated Press că Gene Deitch a murit „neaşteptat” şi nu a oferit alte detalii.

Potrivit Associated Press, filmul animat al lui Deitch, Munro, a câştigat Oscarul pentru Cel mai bun scurtmetraj animat în 1960.  A fost nominalizat, de asemenea, pentru acelaşi premiu de două ori în 1964 pentru „Here's Nudnik” şi pentru „How to Avoid Friendship”.

Deitch s-a născut în august 1924 în Chicago şi a venit în Praga în 1959 cu intenţia de a sta aici 10 zile, dar s-a îndrăgostit de viitoarea lui soţie, Zdenka şi a rămas în capitala Cehoslovaciei.

Muncind din spatele Cortinei de Fier, a regizat 12 episoade din „Tom şi Jerry”, precum şi câteva din seriile „Popeye Marinarul”.

A captat viaţa sa în Cehoslovacia comunistă şi, mai târziu, din Republica Cehă de după 1989 în cartea sa de memorii numită „Din dragoste pentru Praga”.

În 2004, a primit premiul Winsor McCay pentru contribuţia semnificativă adusă lumii animaţiei.

Sursa foto: Facebook

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.