Gemma Webb, BAT: “Vom colabora cu Guvernul României pentru a evita posibile penalităţi din partea Uniunii Europene”

Postat la 19 august 2016 200 afişări

Gemma Webb, BAT: “Vom colabora cu Guvernul României pentru a evita posibile penalităţi din partea Uniunii Europene”

Gemma Webb, General Manager, BAT România, a declarat astăzi că România poate evita posibilele penalităţi venite din partea Uniunii Europene provocate de întârzierea transpunerii în legislaţia naţională a Directivei Europene a Tutunului, dacă va fi stabilit un calendar de implementare clar şi transparent, care să ofere continuitate şi stabilitate pieţei legale de tutun.

În urma unor informaţii conform cărora Curtea Europeană de Justiţie a deschis procedura de infringement împotriva României, Gemma Webb, General Manager, British American Tobacco România, a declarat:

“BAT România şi-a exprimat în mod constant disponibilitatea de a colabora atât cu Parlamentul, cât şi cu Guvernul României, pentru a asigura o transpunere cât mai rapidă a legislaţiei europene în domeniul tutunului, astfel încât să fie evitate posibile sancţiuni, iar produsele de contrabandă să nu beneficieze de un cadru propice extinderii.

BAT România subliniază că îşi va putea adapta procesele de producţie în termen de 3 luni de la adoptarea noii legislaţii, ceea ce va putea asigura constanţa încasărilor la bugetul de stat, precum şi o continuitate legislativă care nu va permite traficului ilicit să preia cererea existentă. Conform unor studii de piaţă, în unele zone din România, una din două ţigări consumate provine de pe piaţa neagră.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.