Gazprom se extinde pe autostradă

Autor: Dorin Oancea Postat la 04 mai 2013 66 afişări

NIS, grupul petrolier sârbesc controlat de gigantul rus Gazprom, va deschide în luna iulie două noi benzinării pe piaţa românească, punctele de alimentare fiind situate pe autostrada Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 59.

Gazprom se extinde pe autostradă

Construcţiile la perechea de benzinării sub sigla Gazprom au început la sfârşitul lunii trecute, acesta fiind încă un pas al extinderii ruşilor în România. Lucrările ar urma să fie gata la sfârşitul lunii iunie. Beneficiarul lucrărilor va fi compania NIS Petrol, firma prin care NIS activează pe piaţa românească.

Proiectantul general al lucrărilor este firma Remark Visio, care la Ministerul Finanţelor figurează în anul 2011 cu o cifră de afaceri zero, în timp ce constructorul este firma Acomin, cu un business de 44 de milioane de euro în 2011.

Pe autostrada Bucureşti-Ploieşti sunt prezenţi aproape toţi jucătorii din piaţa petrolieră locală, fiind active benzinării care aparţin reţelelor Lukoil, Petrom, OMV, Agip şi MOL.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gazprom-se-extinde-pe-autostrada-10842984
10842984
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.