Functionarii publici capata dreptul sa lucreze, in afara programului, la proiectele cu fonduri europene

Postat la 03 martie 2011 666 afişări

Personalul din autoritatile si institutiile publice centrale si locale va putea desfasura activitati in cadrul proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile in afara programului de lucru, pe baza de contract de prestari servicii, a decis miercuri Guvernul.

Exceptie de la aceasta prevedere vor face demnitarii, alesii locali, auditorii si persoanele cu atributii de control financiar.

Decizia Guvernului urmareste cresterea absorbtiei fondurilor europene nerambursabile, avand in vedere ca Romania a absorbit pana la sfarsitul anului trecut numai 1,9 miliarde euro din cei 20 de miliarde de euro pusi la dispozitia Romaniei de catre Uniunea Europeana.

De asemenea, prin legea-cadru a salarizarii unice in sistemul bugetar, personalul din echipele de proiect, inclusiv din agentiile de management si organismele de implementare care lucreaza cu fonduri europene, beneficiaza de la 1 ianuarie 2011 de o majorare a salariului de baza cu pana la 25 de clase de salarizare, proportional cu timpul de lucru efectiv alocat activitatilor pentru fiecare proiect.

"Aceste doua prevederi nu pot fi cumulate", a explicat Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Fondurile pentru plata serviciilor prestate in afara programului de lucru de aceste persoane vor proveni din bugetul proiectului, conform contractului de finantare, fondurile fiind evidentiate la titlul de cheltuieli "bunuri si servicii".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/functionarii-publici-capata-dreptul-sa-lucreze-in-afara-programului-la-proiectele-cu-fonduri-europene-8026473
8026473
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.