LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

FT: Mediile de afaceri trebuie să fie pregătite pentru contracararea agresiunilor comise de state

Autor: Mihai Draghici Postat la 11 august 2019 61 afişări

Mediile de afaceri ar trebui să se pregătească pentru situaţii de criză care pot avea ca efect agresiuni din partea statelor, comentează cotidianul Financial Times, recomandând participarea companiilor la exerciţii militare, astfel încât să deprindă modalităţi de contracarare a riscurilor.

"Echipajul navei britanice Stena Impero, capturată în iulie de Gardienii Revoluţiei din Iran în Strâmtoarea Hormuz, ştia ce să facă în cazul unui atac al piraţilor. Capturarea de către forţele armate ale altei ţări este un alt aspect. Companiile sunt acum o ţintă convenabilă pentru agresiuni lansate de naţiuni şi trebuie să fie pregătite pentru astfel de situaţii. Dacă Occidentul vrea să se protejeze de o serie de ameninţări, atunci componentele industriei trebuie să se pregătească alături de armată", argumentează editorialistul Elisabeth Braw într-un articol publicat în cotidianul Financial Times sub titlul "Mediile de afaceri trebuie să se pregătească pentru agresiuni comise de state / Companiile ar trebui să analizeze posibilitatea participării la exerciţii militare".

Unele companii participă deja uneori la exerciţii militare. La Exerciţiul NATO "Trident Juncture 2018", desfăşurat în Norvegia, au participat firme norvegiene de transport care au contracte cu armata. Reprezentanţi ai mediilor de afaceri asistă uneori la simulări ale forţelor armate, dar nu participă propriu-zis. Aceasta este o oportunitate pierdută, deoarece sectorul privat ar fi grav afectat de o situaţie de urgenţă, observă FT.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FT,
COMPANII,
APĂRARE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.