FRF, amendată cu 17.000 de euro de UEFA, pentru incidentele de la Belfast

Autor: Departamentul Sport Postat la 20 august 2015 43 afişări

Federaţia Română de Fotbal a fost amendată cu 17.000 de euro de Comsia de Disciplină a UEFA, pentru incidentele provocate de suporterii români la meciul din deplasare, cu Irlanda de Nord, scor 0-0, din preliminariile Euro-2016, informează Belfast Telegraph.

Potrivit sursei citate, FRF a fost amendată pentru comportamentul spectatorilor români, care au folosit materiale pirotehnice şi au aruncat obiecte în teren. Totodată, forul de la Casa Fotbalului a fost sancţionat şi pentru că fanii au afişat la meci un banner cu un mesaj politic.

"13-15 iunie 1990: trei zile de istorie românească. 13 iunie 2015: Tot aşteptăm ca vinovaţii să plătească" şi "The romanian are coming. To Euro 2016" au fost două dintre bannerele afişate de fanii români pe Winsdor Park.

Federaţia nord-irlandeză de fotbal a fost amendată doar cu 3.000 de euro pentru incidentele de la acelaşi meci, astfel că Belfast Telegraph speculează faptul că românii au fost găsiţi vinovaţi pentru rănirea unui fotoreporter al agenţiei Presseye.

Darren Kidd a fost rănit de o petardă aruncată din tribunele Windsor Park. Kidd a povestit că proiectilul l-a lovit în spate, în zona gâtului, apoi în cădere a explodat, provocându-i arsuri pe gât şi pe corp şi afectându-i auzul. Deşi nu a văzut cine a aruncat petarda, el era convins că vinovaţi sunt suporterii gazdelor.

Fanii nord-irlandezi au respins cu vehemenţă aceste acuzaţii şi au prezentat pe reţele de socializare o înregistrare video care ar dovedi că proiectilul a fost aruncat dintr-un sector al tribunei a doua, singurul populat cu spectatori români.

Acest incident a fost trecut în raport de observatorul UEFA al meciului.

Reprezentativa de Anghel Iordănescu a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, la 13 iunie, la Belfast, în compania selecţionatei Irlandei de Nord, în etapa a şasea a Grupei F de calificare la Campionatul European din 2016, partidă la care au asistat şi aproximativ o mie de suporteri ai tricolorilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTBAL,
FRF,
AMENDĂ
/actualitate/frf-amendata-cu-17-000-de-euro-de-uefa-pentru-incidentele-de-la-belfast-14682414
14682414
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.