Frauda cu aur care a şocat industria minieră din întreaga lume – GALERIE FOTO

Autor: Matei Postat la 24 septembrie 2012 148 afişări

În anul 1993, un geolog numit Michael de Guzman a ieşit din junglele din Borneo aducând veşti extraordinare: găsise aur.

În următorii trei ani, de Guzman a produs mii de probe de rocă amestecate cu aur extrase prin foraj în vederea verificării proprietăţilor terenului.

Consecinţa: în perioada imediat următoare, valorea de piaţă pentru angajatorul lui Guzman, Bre - X Minerals, a crescut de la zero la şase miliarde de dolari. Investiţii uriaşe au făcut ca valoarea acţiunilor companiei să crească la bursă, iar reprezentanţi ai industriei miniere din întreaga lume s-au luptat pentru obţinerea unei părţi din miraculoasa mină indoneziană.

Singura problemă: nu exista nicio picătură de aur în Borneo. Pe măsură ce adevărul ieşea la iveală, dovezile au ars în mod misterios şi oameni implicaţi în proiect au murit pe neaşteptate lăsând o serie de întrebări fără răspuns, scrie Business Insider.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/actualitate/frauda-cu-aur-care-a-socat-industria-miniera-din-intreaga-lume-galerie-foto-10114728
10114728
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.