Franţa vinde 10% din compania de aeroporturi, dar tranzacţia se face "în casă"

Autor: Vlad Popescu Postat la 01 iulie 2013 60 afişări

Guvernul francez va atrage 738 milioane euro prin vânzarea unor pachete de acţiuni reprezentând un total de 9,5% din operatorul de aeroporturi Aeroports de Paris către banca Credit Agricole şi compania de construcţii Vinci, a anunţat ministerul Finanţelor de la Paris.

Franţa vinde 10% din compania de aeroporturi, dar tranzacţia se face "în casă"

Autorităţile franceze încearcă să consolideze finanţele publice în contextul declinului economic din Franţa şi din zona euro.

Astfel, guvernul francez şi fondul suveran de investiţii al Franţei intenţionează să vândă o participaţie de 4,8% din acţiunile Aeroports de Paris, evaluată la 373 milioane euro, către divizia de asigurări a Credit Agricole, potrivit unui comunicat al ministerului francez al Finanţelor, citat de Wall Street Journal (WSJ). Totodată, Vinci va prelua un pachet de 4,7% din operatorul de aeroporturi, evaluat la 365 milioane euro. După finalizarea tranzacţiilor, guvernul francez va rămâne cu 50,6% din acţiunile companiei, păstrând controlul. Aeroports de Paris administrează cele 14 aeroporturi şi aerodromuri din zona Paris, inclusiv Charles de Gaule şi Orly. Vânzarea parţială a acţiunilor statului la companie subliniază presiunile la care este supus guvernul condus de preşedintele Francois Hollande (foto)  în ceea ce priveşte reducerea datoriei publice, ajunsă la 90% din PIB, şi a deficitului bugetar, de 4,8% din PIB la finele anului trecut, peste limita de 3% din PIB impusă de UE.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
PRIVATIZĂRI,
/actualitate/franta-vinde-10-din-compania-de-aeroporturi-dar-tranzactia-se-face-in-casa-11060040
11060040
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.