Franţa nu consideră că situaţia din Golful Persic „va scăpa de sub control”

Postat la 11 iulie 2019 40 afişări

Administraţia de la Paris consideră că şansele ca situaţia din Golful Persic „să scape de sub control” sunt foarte mici, a transmis joi şeful armatei, Francois Lecointre, în contextul escaladării tensiunilor dintre Iran şi Marea Britanie, relatează Reuters.

Franţa nu consideră că situaţia din Golful Persic „va scăpa de sub control”

„Este o bătălie a opiniilor între Statele Unite şi Iran, care poate de la o zi la alta să scape de sub control”, a declarat Lecointre.

„Cred că acum este sub control. Nu cred că poate scpoa de sub control, dar ar putea exista o escaladare”, a adăugat şeful armatei.

Cinci ambarcaţiuni aparţinând Gărzilor Revoluţionare din Iran s-au apropiat miercuri de un tanc petrolier britanic şi au cerut echipajului să oprească nava, însă iranienii s-au retras în urma avertismentelor lansate de o fregată britanică ce se afla în zonă, au afirmat mai mulţi oficiali americani.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
controlul,
golf,
golful persic,
franta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.