Francois Hollande declară că Franţa nu este în favoarea aderării Ucrainei la NATO

Autor: Ioana Bojan Postat la 05 februarie 2015 85 afişări

Preşedintele francez, Francois Hollande, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că Franţa nu este în favoarea aderării Ucrainei la NATO, precizând că spune acest lucru "pentru ruşii care se îngrijorează", relatează Le Figaro în ediţia electronică.

Franţa "vrea să evite războiul", a afirmat Hollande, subliniind că diplomaţia şi politica trebuie să-şi reintre în drepturi.

"Franţa nu este în favoarea aderării Ucrainei la Alianţa Nord-Atlantică (...). O spun pentru ruşii care se îngrijorează în continuare", a precizat preşedintele francez.

El a anunţat că va merge la Kiev, joi după-amiază, alături de cancelarul german Angela Merkel, pentru a încerca să soluţioneze criza. Ei se vor întâlni cu preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, iar vineri vor merge la Moscova pentru a discuta cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

"Fie intrăm în logica înarmării protagoniştilor, fie opţiunea diplomaţiei, a negocierii, care nu poate fi prelungită la infinit (...). Căutăm un text care să satisfacă toate părţile implicate", a declarat Hollande.

"Dacă eşuăm, Franţa şi Germania vor fi făcut, în calitate de prieteni, tot ce puteau face (...). Avem responsabilităţi puternice. Franţa trebuie să ia mereu iniţiativa", a apreciat preşedintele francez.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
UCRAINA,
NATO
/actualitate/francois-hollande-declara-ca-franta-nu-este-in-favoarea-aderarii-ucrainei-la-nato-13805852
13805852
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.