Francize low-cost sau cum să porneşti la drum în business cu „doar“ 25.000 de euro

Postat la 28 ianuarie 2016 557 afişări

Francize low-cost sau cum să porneşti la drum în business cu „doar“ 25.000 de euro

Unu din patru români crede că prin vene îi curge sânge de antreprenor, arată un studiu recent realizat de compania de vânzări directe Amway. În acest context, în ultimii ani tot mai mulţi tineri pornesc pe acest drum încă de pe băncile facultăţii şi tot mai mulţi angajaţi renunţă la statutul sigur de salariat pentru cel de om de afaceri. Cei mai mulţi pornesc la drum cu bani puţini, cu economiile de-o viaţă sau cu credite bancare. Pentru aceştia şi mulţi alţii, întrebarea este simplă: „în ce business investesc?“

Ziarul Financiar pune astfel „pe masă“ câteva modele de francize low-cost, a căror lansare pe piaţă nu costă mai mult de 25.000 de euro şi care au priză la publicul din România, respectiv atât la investitori, cât şi la consumatori.

Nu mai este niciun secret faptul că ro­mânilor care au bani puşi deoparte pentru un business le place ideea de a deţine o ca­fe­nea sau un restaurant. Practic, şi statis­ti­cile arată că HoReCa este unul dintre do­me­niile care „înghit“ cele mai multe inves­tiţii mici, de câteva zeci de mii de euro, iar străzile Ro­mâniei, în special ale oraşelor mari precum Bucureşti, Cluj, Sibiu sau Timişoara, sunt dovada clară a acestui lucru.

Acest concept a avut de suferit de pe urma crizei, având în vedere că primele chel­tuieli pe care le-au tăiat românii au fost cele cu ieşirile în oraş. România a fost însă una dintre ţările Uniunii Europene care au ieşit cel mai bine din recesiune, economia a re­venit pe plus, iar optimismul românilor a re­venit şi el. Într-o perioadă în care consu­ma­torii au prins încredere din nou să chel­tuiască bani pe altceva decât produse de strictă necesitate, cafenelele, barurile şi restau­rantele au început să „înflorească“, res­pectiv numărul lor a început să crească din nou.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drum,
business,
cost,
romani,
bani,
angajati,
antreprenori
/actualitate/francize-low-cost-sau-cum-sa-pornesti-la-drum-in-business-cu-doar-25-000-de-euro-15003536
15003536
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.