Francezii de la Atos se îndreaptă spre afaceri de 100 mil. euro în România cu o echipă de peste 2.300 de oameni. În 2018, afacerile au fost de 88,5 mil. euro, plus 21%

Postat la 05 septembrie 2019 133 afişări

Francezii de la Atos se îndreaptă spre afaceri de 100 mil. euro în România cu o echipă de peste 2.300 de oameni. În 2018, afacerile au fost de 88,5 mil. euro, plus 21%

Atos IT Solutions and Services S.R.L., subsidiara locală a grupului francez cu acelaşi nume, unul dintre cei mai mari integratori IT&C din Europa, a înregistrat în 2018 o creştere a businessului de 21%, cifra de afaceri netă ajungând astfel la 412 milioane lei (88,5 mi­lioane euro), conform datelor raportate la Ministerul de Finanţe.

Profitul net s-a situat la 52 mi­lioane lei (circa 11,2 milioane euro), cu 2% mai mult în 2017. Din 2011 şi până în prezent, afacerile locale ale grupului francez s-au majorat în fiecare an, cu rate de creştere cuprinse între 20 şi 50%.

„Am reuşit să menţinem un ritm de creştere pozitiv de la an la an, ceea ce ne încurajează să continuăm investiţiile în România. Concret, anul trecut am extins divizia de big data şi cybersecurity, precum şi centrele de R&D (cercetare-dezvoltare – n. red.) şi dezvoltare de produse pentru identity & access management şi comu­nicaţii“, a declarat pentru ZF Cătălina Dodu, country manager pentru Atos în România.

Activitatea Atos din România se împarte între divizia de infrastructură IT, prin intermediul căreia se furnizează servicii de tip managed services, servicii de outsourcing, virtualizare şi cloud, şi divizia de integrare de sisteme IT, la care se adaugă şi divizia de big data şi securitate cibernetică.

Aceasta din urmă a fost înfiinţată la finalul lui 2016 la Timişoara, unde grupul francez avea deja un centru. În total, Atos are cinci centre în România - unul în Bucureşti şi câte două în Braşov şi Timişoara. În medie, integratorul IT&C francez a avut 2.090 de angajaţi anul trecut în România, cu 219 mai mult decât în 2017, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. În prezent, în cele cinci centre Atos din ţară lucrează peste 2.300 de persoane.

Integratorul IT&C francez a intrat pe piaţa locală în 2011 prin achiziţia Siemens IT Solutions and Services din Germania. De atunci şi până în prezent, Atos şi-a majorat atât veniturile, cât şi echipa locală. Mai exact, cifra de afaceri a subsidiarei locale a crescut de aproape opt ori, iar numărul mediu de angajaţi de circa şapte ori.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
romania,
it

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.