François Hollande a câştigat alegerile prezidenţiale din Franţa - exit poll

Postat la 06 mai 2012 17 afişări

Candidatul socialist François Hollande a câştigat al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa, conform sondajelor la ieşirea de la urne, preluate de AFP.

Institutele CSA, TNS Sofres şi Ipsos dau ca probabil un scor de 52% al lui Hollande faţă de 48% pentru Nicolas Sarkozy, în timp ce estimările Harris Interactive variază între 52,7% şi 53,3% în favoarea candidatului socialist.

Participarea la vot era de 71,96% la ora 17.00, ora locală, cu trei ore înainte de închiderea urnelor, conform Ministerului de Interne, faţă de 70,59% în primul tur de scrutin, din urmă cu două săptămâni, şi de 75,11% în al doilea tur de scrutin de la prezidenţialele de acum cinci ani.

Simpatizanţii Partidului Socialist au început deja să se adune la sediul partidului din Paris, pentru a sărbători prima victorie a unui candidat socialist la prezidenţiale după încheierea în 1995 a mandatului lui François Mitterrand.

ACTUALIZARE: După numărarea a 67% din voturi, François Hollande a obţinut 50,8% din voturi, iar Nicolas Sarkozy, 49,2%, a anunţat Ministerul francez de Interne.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fran-ois-hollande-a-castigat-alegerile-prezidentiale-din-franta-exit-poll-9598936
9598936
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.