Fotografia câştigătoare la World Press Photo of the Year 2013 ar fi fost trucată. Cum a reuşit să păcălească juriul

Postat la 14 mai 2013 32 afişări

Fotografia care a câştigat trofeul World Press Photo of the Year în 2013, cel mai prestigios premiu din fotografia de presă, a fost de fapt trucată de autorul ei, acesta aducând modificări imaginii ce prezintă un grup de bărbaţi transportând cadavrele a doi copii pe străzile din provincia Gaza.

Fotografia câştigătoare la World Press Photo of the Year 2013 ar fi fost trucată. Cum a reuşit să păcălească juriul

 Fotografia realizată de Paul Hansen, publicată în cotidianul suedez Dagens Nyheter, a fost făcută pe 20 noiembrie 2012 pe străzile din provincia Gaza.

Ea prezintă un grup de bărbaţi care transportă spre o moschee, în cadrul unei ceremonii funerare, cadavrele înfăşurate în pânză albă a doi copii, nepotul şi nepoata bărbaţilor din acel grup, ucişi la vârsta de doi ani, respectiv trei ani, în urma distrugerii casei lor de un proiectil israelian.

Fotografia câştigătoare a suferit, de fapt, modificări, scrie site-ul extremetech.com, care lansează într-un articol discuţia despre cum a reuşit Hansen "să păcălească o comisie de juraţi cu experienţă" prin abilităţile sale în Photoshop şi cum un expert în computere "a observat născocirea frauduloasă de la o poştă".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fotografia-castigatoare-la-world-press-photo-of-the-year-2013-ar-fi-fost-trucata-cum-a-reusit-sa-pacaleasca-juriul-10877020
10877020
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.