Fostul primar al Timişoarei, de acord cu protestatarii: Incompetenţa este dusă prea departe

Autor: Laura Buciu Postat la 29 martie 2021 40 afişări

Fostul primar al Timişoarei, liberalul Nicolae Robu, este de acord cu protestatarii şi spune că „incompetenţa este dusă prea departe”, iar timişorenii nu mai acceptă „restricţii aberante”. „Ne veţi îmbolnăvi (...) frustrându-ne de aer liber şi de soare”, spune Robu.

Fostul primar al Timişoarei, de acord cu protestatarii: Incompetenţa este dusă prea departe

Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, a scris, luni, pe Facebook, că „incompetenţa este dusă prea departe! Nu mai acceptăm restricţii aberante”.

Acesta susţine că oamenii trebuie lăsaţi să meargă la cumpărături când le este la îndemână, iar magazinele să rămână deschise cât doresc administratorii lor, chiar dacă va fi cu număr de persoane controlat înăuntru şi cu măşti.

„Şi veţi vedea că numărul de îmbolnăviri nu va creşte! Va creşte, în schimb, dacă le închideţi la ora 18.00, idee pur şi simplu debilă! Lăsaţi-ne să ne plimbăm cât vrem şi unde vrem, fie şi cu mască -deşi e demonstrat că în aer liber masca nu-şi are rostul! Şi veţi vedea că numărul de îmbolnăviri nu va creşte! Ne veţi îmbolnăvi, în schimb, de alte boli, veţi afecta dezvoltarea biologică normală a copiilor noştri, ţinându-ne închişi, frustrându-ne de aer liber şi de soare”, scrie Robu, pe Facebook.

El adaugă că românii trebuie lăsaţi să facă sport, pentru că altfel se vor îmbolnăvi de alte boli, de bolile sedentarismului, de obezitate, va fi afectată dezvoltarea biologică normală a copiilor.

Robu le transmite guvernanţilor că acţionează discreţionar şi nu fac studii.

„Concentraţi-vă pe respectarea normelor la locurile de muncă! Ajutaţi-i acolo pe angajatori şi pe angajaţi! Voi refuzaţi să faceţi studii ştiinţifice, pentru că vă place să acţionaţi discreţionar! Studiile v-ar arăta cât de fără sens sunt măsurile pe care le luaţi! Uitaţi-vă nu ce se întâmplă la Paris, unde măsurile din care vă inspiraţi nu produc niciun rezultat! Ba da, un rezultat produc: scot oamenii în stradă! Vreţi asta şi la noi?! Uitaţi-vă ce se întâmplă în Statele Unite ale Americii, în state precum Texas, Florida, etc, unde se trăieşte normal, doar cu câteva obligaţii logice impuse de autorităţi, acceptate de toată lumea tocmai pentru că sunt logice! Acolo sunt rezultate de imitat, din ce fac cei de-acolo trebuie să ne inspirăm”, mai spune Nicolae Robu.

Sute de oameni au protestat, în noaptea de duminică spre luni, în marile oraşe ale ţării faţă de noile restricţii impuse pentru limitarea pandemiei. În Timişoara, oraşul cu cea mai mare incidenţă a numărului de cazuri de COVID-19, sute de oameni au ieşit în stradă fără să poarte mască şi au scandat „Arafat, nu uita, Timişoara nu-i a ta”. Liderii protestului le-au transmis participanţilor că amenzile pe care le vor primi nu sunt legale. Protestatarii au mers şi acasă la primarul Dominic Fritz şi au scandat „Demisia”. Primarul nu a avut nicio reacţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
robu,
protest,
primar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.