Fostul premier slovac Mikulas Dzurinda va deveni consilierul lui Petro Poroşenko

Autor: Gaidau Ion Postat la 26 aprilie 2015 26 afişări

Fostul premier slovac Mikulas Dzurinda a anunţat sâmbătă, la postul de televiziune Hromadske TV, că a acceptat propunerea de a deveni consilier al preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, relatează agenţia rusă Tass, în pagina electronică.

"Am acceptat propunerea cu plăcere. Am o presimţire că voi oferi ceva Ucrainei, bazându-mă, în primul rând, pe propria mea experienţă legată de modul în care am ieşit din izolarea politică şi am soluţionat situaţia economică", a spus el, precizând că Slovacia s-a schimbat în totalitate datorită reformelor politice şi economice.

Mikulas Dzurinda, în vârstă de 60 de ani, este un politician slovac de origine ruteană. El a fost premier al Slovaciei în perioada 1998-2006 şi preşedinte interimar în perioada 30 octombrie 1998-15 iunie 1999. De asemenea, Dzurinda a condus Ministerul slovac de Externe între 8 iulie 2010 şi 4 aprilie 2012.

Vizitele sale la Kiev s-au multiplicat în ultimul timp, el fiind implicat într-un program privind descentralizarea puterii în Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SLOVACIA,
UCRAINA,
DIPLOMAŢIE
/actualitate/fostul-premier-slovac-mikulas-dzurinda-va-deveni-consilierul-lui-petro-porosenko-14157379
14157379
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.