Fostul adjunct al IPJ Bihor, judecat pentru fapte de corupţie

Postat la 21 decembrie 2013 37 afişări

Fostul adjunct al IPJ Bihor, Ioan Brîndaş, aflat în arest, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, după ce ar fi protejat activitatea infracţională a unor firme pe care le şi finanţa în parte, percepând dobândă.

Fostul adjunct al IPJ Bihor, judecat pentru fapte de corupţie

 Brîndaş este acuzat de: luare de mită; efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite; două infracţiuni de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite; două infracţiuni de favorizarea infractorului; fals în declaraţii, precizează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), într-un comunicat de sâmbătă.

În acelaşi dosar, procurorii DNA - Serviciul teritorial Oradea l-au trimis în judecată pe Răzvan Mihai Andronache, administrator al unei societăţi comerciale, arestat în altă cauză. Acesta este acuzat de: complicitate la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite; complicitate la favorizarea infractorului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fostul-adjunct-al-ipj-bihor-judecat-pentru-fapte-de-coruptie-11804312
11804312
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.