Foştii şefi ai SRI, generalii (r.) Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă – puşi de DNA sub control judiciar pe cauţiune. Sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani într-un dosar privind intervenţii în Justiţie

Autor: Sorina Matei Postat la 24 mai 2024 44 afişări

UPDATE După 15 ore, Florian Coldea, Dumitru Dumbravă, Doru Trăilă şi Dan Tocaci au părăsit sediul DNA din Ştirbei Vodă. După audieri prelungite, aceştia n-au dorit să facă declaraţii publice pe motiv că ora este prea târzie.

 

UPDATE Pentru Florian Coldea, DNA a stabilit plata unei cauţiuni tot de 500.000 de lei

 

Fostul prim adjunct al SRI, generalul în rezervă Florian Coldea, şi generalul în rezervă Dumitru Dumbravă, fostul şef al Departamentului Juridic al SRI, urmează să părăsească sediul DNA după 14 ore..

 

Tot la DNA au stat peste 10 ore şi avocatul Doru Trăilă dar şi omul de afaceri Dan Tocaci.

 

Aceştia au dat, rând pe rând, declaraţii în faţa procurorului DNA. Procurorul de caz în această speţă este Mihaela Moraru Iorga – procurorul şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din DNA.

 

Procurorii îi acuză pe Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă de comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare de bani, după un denunţ depus la DNA luna trecută de omul de afaceri Cătălin Hideg

 

Aceştia au fost puşi de DNA sub măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune. 

 

Pentru Dumitru Dumbravă, DNA a stabilit o cauţiune de 500.000 de lei.

 

Hideg a susţinut, inclusiv public, că i-au fost ceruţi 600.000 de euro pentru „optimizarea” dosarului său de la EPPO aflat pe rolul Justiţiei române. Omul de afaceri a declarat că din cei 600.000 de euro, ar fi remis celor 3 suma de 100.000 de euro.

 

Patron al companiei Sanimed International, Cătălin Hideg, a fost condamnat, în februarie 2024, în primă instanţă, de către judecătorii Tribunalului Bucureşti, la 4 ani de închisoare cu executare, într-un dosar al EPPO, condus de Laura Codruţa Koveşi. Dosarul său se află în prezent pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

 

Hideg a fost acuzat de EPPO, în octombrie 2022 de folosire de documente false şi spălare de bani, într-un dosar legat de fraudă cu fonduri europene în valoare de 3 milioane de euro.

 

În actualizare

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.