Fondatorul Huawei, sfidător în faţa ameninţărilor SUA: "Am furat tehnologiile americane ale viitorului? Statele Unite nici măcar nu deţin aceste tehnologii"

Autor: Mircea Nica Postat la 30 mai 2019 1563 afişări

Fondatorul Huawei, sfidător în faţa ameninţărilor SUA: "Am furat tehnologiile americane ale viitorului? Statele Unite nici măcar nu deţin aceste tehnologii"

Ren Zhengfei, fondatorul Huawei Technologie, a afişat o poziţie sfidătoare în faţa sancţiunilor din S.U.A., care ameninţă supravieţuirea companiei sale, conform Bloomberg.

Într-un interviu acordat Bloomberg Television, miliardarul fondator al celei mai mari companii tehnologice din China a recunoscut că sancţiunile primite din partea administraţiei Trump vor afecta poziţia de conducere în faţa rivalilor precum Ericsson AB şi Nokia Oyj, pe care compania a construit-o în decurs de doi ani. Ren Zhengfei a adăugat că Huawei fie va creşte producţia proprie de chipuri, fie va găsi alternative pentru a îşi menţine avantajul în domeniul telefoanelor inteligente şi 5G.

SUA a pus Huawei pe "Entity List", o măsură prin care interzice companiei să cumpere componente şi tehnologie de la firme americane fără aprobarea guvernului. SUA acuză compania că a ajutat Beijingul în spionaj. Această interdicţie blochează cel mai mare furnizor mondial de echipamente de reţea şi al doilea cel mai mare vânzător de telefoane inteligente chiar în momentul în care se pregătea să se alăture liderilor tehnologiei globale. De asemenea, interdicţia ar putea perturba lansarea wireless a 5G la nivel global, subminând un standard care este considerat temelia tehnologiilor autonome de la autoturisme, la operaţii făcute de roboţi.

Ren susţine că Huawei are capacitatea de a-şi elabora propriile soluţii, dacă i se acordă timpul necesar.

Compania îşi proiectează propriile chipuri de ani de zile şi acum le utilizează în multe dintre telefoanele sale inteligente.

"Am furat tehnologiile americane ale viitorului. Statele Unite nici măcar nu deţin aceste tehnologii. Suntem înaintea Statelor Unite. Dacă am fi în urmă, nu ar fi nevoie ca Trump să ne atace cu tărie", a spus Ren Zhengfei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
huawei,
fondator,
sua,
amenintari,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.