Focar de gripă aviară lângă graniţa României. Virusul descoperit în Ungaria se poate transmite la om

Autor: Petru Mazilu Postat la 10 ianuarie 2022 95 afişări

Un focar de gripă aviară înalt patogenă a fost descoperit în Ungaria, la doar 10 kilometri distanţă de graniţa cu România. Este un focar de mari dimensiuni care include în zona de supraveghere şi şase localităţi din judeţul Bihor.

Focar de gripă aviară lângă graniţa României. Virusul descoperit în Ungaria se poate transmite la om

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad anunţă că focarul de lângă graniţa cu România a fost descoperit într-o fermă.

Este vorba despre un focar primar cu subtipul H5N1, într-o fermă cu un efectiv de peste 12.000 de raţe.

Deoarece există posibilitatea transmiterii viusului de la păsări la om, dar şi pentru protejarea fermelor din România, reprezentanţii DSVSA au pus în aplicare un plan de acţiuni.

Măsurile vizează comerţul cu păsări, ouă, furaje, carne şi produse din carne de pasăre ce provin din ţările afectate, dar şi monitorizarea păsărilor sălbatice.

În prezent, numeroase ţări din Uniunea Europeană sunt afectate de valul de gripă aviară înalt patogenă. Cele mai mari probleme sunt în Italia şi Ungaria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ungaria,
gripă aviară,
focar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.