Foametea a explodat în timpul pandemiei COVID-19 în America Centrală, iar 15% din populaţie are planuri concrete de migrare

Postat la 24 februarie 2021 48 afişări

Foametea a explodat în timpul pandemiei COVID-19 în America Centrală, iar 15% din populaţie are planuri concrete de migrare

Numărul persoanelor care suferă de foame în El Salvador, Guatemala, Honduras şi Nicaragua aproape s-a cvadruplat în ultimii doi ani, a informat ONU.America Centrală se află în mijlocul unei mari crize economice cu cauze multiple.

Noile date publicate de Programul Alimentar Mondial (PAM) al ONU au arătat că aproape 8 milioane de persoane din cele patru ţări se confruntă cu foamea în acest an, faţă de 2,2 milioane în 2018.

Criza economică indusă de COVID-19 a făcut ca produsele alimentare de rafturile pieţei să fie foarte greu de procurat pentru grupele vulnerabile. Situaţia dificilă a fost dublată şi de un sezon al urganelor ce a dus la pagube semnificative, relatează Reuters.

„Mănâncăm puţinele alimente pe care ni le dau oamenii”, a spus pentru Reuters, Marina Rosado, în vârstă de 70 de ani, care împreună cu fiul şi nepoţii ei locuiesc de-a lungul unui bulevard din oraşul Lima din Honduras, care a fost inundat anul trecut.

Furtunile care le-au distrus casa au fost ultima lovitură care a împins familia mai mult spre foamete, a spus Rosado, după ce restricţiile legate de pandemie le-au limitat capacitatea de a colecta sticle şi cutii de pe străzi pentru a le vinde companiilor de reciclare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
america,
centrala,
foamete

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.